Известие

Collapse
No announcement yet.

16 Въпроса

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Евала ти правя за ентусиазма,и опита който направи/аз до сега не знам някой да го е правил/ и е видно че работи за сега,само се надявам комутаторите в ЕКУ-то да издържат
    Да колега това трее се има в предвид,и щом казваш че може да изгори компа ,ще трее си разкодирам един комп и да си го нося с мене за резерва откачам моя и закачам разкодирания ,та да няма проблеми с имобилаизера на ключа .Паля и газ и пътните помощи няма да ми избиват зъбите.Обаче с тези бобини щайгата излетя,дали досега е вървяла на 3 цилиндъра,понеже е имала някоя бобина за боклука,или е от бобините аз незнам ,ма смени и звук на мотора и подобри вървенето.

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
    Евала за резултата. Имаш ли по-точни цифри за разликата в разхода спрямо преди?
    Не колега не съм засичал нищо просто днес минах по един път кадето минавам често и го познавам добре и ходих преди 20 дни пак и преди изхарчи 80 евро бензин и почти не остана нищо сега сложих пак 80 евро и като се прибрах беше останало доста повече от преди и при същото каране просто сега върви по леко от преди
    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Колеги по въпроса за кутията никой нищо не казва ,ма има време все някои ще обади нещо.Имам още 2 въпроса кой си е правил чип на 16 клапанов мотор и какви са отзивите,че досега съм питал 2 ма души и ми казват как с него така и без него.И другия въпрос е има ли колега да е сменял лагерите на балансиращите валове ма не докато мотора е бил на земята ,а на колата и трее ли да се вади мотора за тази цел.Аз не искам да елиминирам валовете искам да си ги ползвам ма сега вие,вие и ме дразни и след като обсъдих положението с един колега се установи че лагерите им са за смяна.
      Attached Files
      Last edited by nicola 59; d.m.y г., 00:20.
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Ако сваляш скоростите за смяна, ще ти се открият 2-те тапи на баланс валовете, които няма как да стигнеш до тях, освен ако скоростите не са долу...

Като цяло доста народ караме без ремък на баланс валовете и лично аз нямам проблем вече 40 000км. Така, че ако наистина много вие, по-добре махни ремъка, другото си е бая разправия

Разиката между скоростите на 1.8 16в и 2.0 16в, ако не се лъжа на двойката идват с десетина км по-дълги, което е добре ако ще я караш доста извънградско, защото на по-ниски обороти ще си с по-висока скорост, съответно ще е по-икономична. Не знам защо искаш да я сменяш с такава от 1.8 16в, освен ако тази сегашната ти има някакъв проблем. Иначе чисто механично няма никакви грижи да сложиш от 1.8 16в Аз съм с скорости от 1.6 16в с най-късия диференциял, а пък мотора е 2-ка
        Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 11:11.
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Ако сваляш скоростите за смяна, ще ти се открият 2-те тапи на баланс валовете, които няма как да стигнеш до тях, освен ако скоростите не са долу...

Като цяло доста народ караме без ремък на баланс валовете и лично аз нямам проблем вече 40 000км. Така, че ако наистина много вие, по-добре махни ремъка, другото си е бая разправия

Разиката между скоростите на 1.8 16в и 2.0 16в, ако не се лъжа на двойката идват с десетина км по-дълги, което е добре ако ще я караш доста извънградско, защото на по-ниски обороти ще си с по-висока скорост, съответно ще е по-икономична. Не знам защо искаш да я сменяш с такава от 1.8 16в, освен ако тази сегашната ти има някакъв проблем. Иначе чисто механично няма никакви грижи да сложиш от 1.8 16в Аз съм с скорости от 1.6 16в с най-късия диференциял, а пък мотора е 2-ка
          Колега благодаря ти че си любезен и конкретен както винаги.Сега ще поясня положението Аз пътувам само на дълго и ми е нужна най дългата кутия,с една дума тази която е на колата,обаче между 80 и 130 километра ми вие малко 5 та скорост лагера под страничния капак,и понеже имам във двора една алфа 155 1.8 16 на 100 000 километра ,колата е направо нова мислех да си прехвърля кутията и същевременно да погледна съединителя ,но се притеснявах от това което казваш ти ,че може да е по къса на 1.8,а аз не искам къса кутия.За валовете знам ,че може без ремък тука в Италия тези ремъци масово ги махат,на една част от колите се отразява добре на друга не има много доволни хора обаче има и Алфи които не понасят тази маневра,аз лично незнам защо уж са все еднакви.При мене обаче не е въпроса дали ще вибрира или не ,аз не искам да губя кинетичната енергия на мотора,като например олекотен маховик,олекотени шаиби,и без валове.Олекотяването е допустимо при коли като твоята,а именно кола която се кара в обороти и има къс диф.Олекотения мотор влиза по бързо в обороти и ги губи по бързо ,аз си карам на 5 та или 4 та с 1500 оборота в баир и колата наема при подаване на газ без да свалям на по малка предавка ,при олекотения мотор трее да свалиш една на долу и нормално ще се истреля по бързо от мене ще е по бърз дори и ,ако сваля и аз една предавка,но при това положение се вдига разхода на гориво.Точно за това искам да си запазя валовете,на дълги преходи с багаж в колата е по добре като се засилят всички железа в мотора.
          155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Има вариянт за смяна на предните лагери без да се свалят скоростите, но е доста вандалски. Трябва да се завари нещо за лагера и да се избие с обрятно чукане, както казах е вандалско, но работи.
            Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
            Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
              Има вариянт за смяна на предните лагери без да се свалят скоростите, но е доста вандалски. Трябва да се завари нещо за лагера и да се избие с обрятно чукане, както казах е вандалско, но работи.
              Тя и френската любов според някои може да е вандалски акт ма според мене е голяма благинка та колега тия дни ще пробвам понеже при мене вият предните и идеята е гениална ,а при мене още по добре понеже навремето работих като заварчик и при първа възможност ще ги парна с телоподаващото
              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Ники, слагай дизелова 5та и ще се родиш, откъм шумове и разход. Ако има някаква разлика между 1,8 и 2,0 тя ще е в 5тата предавка. Дори и да доиде къса мяташ 5та от TD и си на целата газ.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  Ники, слагай дизелова 5та и ще се родиш, откъм шумове и разход. Ако има някаква разлика между 1,8 и 2,0 тя ще е в 5тата предавка. Дори и да доиде къса мяташ 5та от TD и си на целата газ.
                  Ма дизелова 5 та от 1.9 или от 2.5 и има ли колега които кара бензинова кола с дизелова 5 та да каже с какви обороти се движи с 100 километра
                  155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                    Ма дизелова 5 та от 1.9 или от 2.5 и има ли колега които кара бензинова кола с дизелова 5 та да каже с какви обороти се движи с 100 километра
                    От 1,9тд.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аз искам да използвам темата на колегата Никола и да попитам, как стои въпроса с "изгубената искра" при 8 клапановите туйн-спарк мотори? Можели и при тях да се приложи това модифициране - едновременно подаване на искра и на двете свещи в цилиндъра, чрез смяна местата на кабелите?
                      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                        Аз искам да използвам темата на колегата Никола и да попитам, как стои въпроса с "изгубената искра" при 8 клапановите туйн-спарк мотори? Можели и при тях да се приложи това модифициране - едновременно подаване на искра и на двете свещи в цилиндъра, чрез смяна местата на кабелите?
                        Паа... То там нее ли така принципно!?
                        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                          Абе аз доколкото знам, при 8-клапановите си е така по начало-двете свещи на един цилиндър подават едновременно. Виж, че двете свещи на всеки цилиндър идват от различна бобина. Само дето тия бобини същевременно подават искра и на друг цилиндър, който е в неработен такт, т.е. пак има wasted spark. Само че не знам каква е схемата. Абе с две думи, на нашите мотори с 4 бобини се подава ток на 8 свещи. Може би въпросът е как да се направи всяка свещ да си има бобина и би ли имало ефект от това
                          Last edited by Dimicha; d.m.y г., 15:16.

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
                            Абе аз доколкото знам, при 8-клапановите си е така по начало-двете свещи на един цилиндър подават едновременно. Виж, че двете свещи на всеки цилиндър идват от различна бубина. Само дето тия бубини същевременно подават искра и на друг цилиндър, който е в неработен такт, т.е. пак има wasted spark. Само че не знам каква е схемата. Абе с две думи, на нашите мотори с 4 бубини се подава ток на 8 свещи. Може би въпросът е как да се направи всяка свещ да си има бубина и би ли имало ефект от това

При верижния туин спарк има две бобини с по 4 високоволтови изхода, дотук ок! Всяка бобина обаче съдържа в себе си две отделни бобини с по два изхода високоволтови. В резултат на това се получава ,че на практика имаме 4 бобини с по 2 изхода за свещи (8 свещи)! Искра се подава на всеки цилиндър и на двете свещи едновременно, но от различните бобини това е.
                            (ако трябва да съм по-точен във всеки момент се подава на 4 свещи искра като 2 от тях е на един и същ цилиндър а другите 2 отиват на вятъра един вид)

Comment

Защо ще са на вятъра другите две,те не са ли на другият цилиндър,на който също буталото му е в горна точка (тази на запалване) ,тоест 1-ви и 4-ти палят едновременно и 2-ри и 3-ти също,така имаме 4 искри на два цилиндъра в една и съща позиция.
                              П.С. Това са мои разсъждения де,не съм сигурен Жабарите кво са мислили,нпо така е най удачно да бъде,след като е с по две нормални свещи на цилиндър... иначе файда,пак искра на вятъра
                              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                                Защо ще са на вятъра другите две,те не са ли на другият цилиндър,на който също буталото му е в горна точка (тази на запалване) ,тоест 1-ви и 4-ти палят едновременно и 2-ри и 3-ти също,така имаме 4 искри на два цилиндъра в една и съща позиция.
                                П.С. Това са мои разсъждения де,не съм сигурен Жабарите кво са мислили,нпо така е най удачно да бъде,след като е с по две нормални свещи на цилиндър... иначе файда,пак искра на вятъра
                                Оул... В дълбока грешка си!! Когато пали 1-ви цилиндър буталото на 4-ти също е горе ама това не значи че и тои ще пали! Нали там има някаки такива "четритактов двигател" (http://www.youtube.com/watch?v=M1h9eU9YH5o) !! Само за подсказка, представи си делкото на Жигула, пали само един цилиндър няма как да подава искра на 2 едновременно се'ш се
                                Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 14:26.

Comment

Working...
                                X